WANITA DAN ‘AWET MUDA’ Wanita yang mementingkan kesihatan kulit serta kecantikan menyeluruh tubuh sudah pasti berusaha untuk kekal awet muda, betul? Jadi untuk mempertahan keremajaan kulit yang anjal, elastik, sekata dan sebagainya sudah tentulah penjagaan tubuh badan harus bermula dari sekarang. Jika anda ingin awet muda dari usia sebenar, pengambilan Collagean Powder boleh membantu anda atau paling tidak pun ia membantu melambatkan proses penuaan di mana setiap orang pasti melaluinya. Bagaimana Collagen Powder dapat membantu anda? Tapi sebelum itu cuba lihat antara tanda-tanda penuaan kulit di bawah ini: *Sumber foto: cantiksihatcorner.blogspot.com Haa…tentu kita semua ‘sedikit’ bimbang dengan tanda-tanda ini bukan? “Aduhhh…   Umurku dah angkaBACA SETERUSNYA

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen. Ia adalah kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Collagen Powder dari sumber sisik Ikan Merah yang tahan lasak Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Promosi Disember 2015 kini datang lagiii ! Collagen Powder ditawarkan dengan harga promosi bagi pembelian sebanyak 6 kotak, bakal dapat percuma 1 kotak lagiiii… Bestkan? Iyalah siapa yang nak bagi percuma sekotak CP ni pada hari-hari biasa..huhu. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkanBACA SETERUSNYA

Set ini terdiri daripada 3 jenis suplemen iaitu: SR Vita-C Plus OmegaGuard Alfalfa Complex Fungsi setiap suplemen: SR Vita-C Plus Meningkatkan sistem imun dan mempunyai kesan positif terhadap asma OmegaGuard Membantu mengurangkan keradangan dalam saluran paru-paru Alfalfa Complex Mengandungi klorofil yang membantu mengurangkan keradangan Jadi, jika anda berminat untuk mendapatkan Set ini, boleh hubungi SC pada bila-bila masa…   SMS / Whatsapp: ~ Midzrana Amirul ~ 014 65 247 51BACA SETERUSNYA

Betulkah ‘ia’ mimpi ngeri? Mungkin juga perasaan wanita yang mengalami menopos adalah berbeza-beza. Ada yang merasakan… Iya benar. Menopos seakan mimpi ngeri ! Namun, ada segelintirnya yang yang beranggapan bahawa ia merupakan ‘fasa baru’ yang biasa-biasa saja tanpa memberi impak besar dalam kehidupan. Anda pula yang mana satu? Kepada wanita yang belum menopos atau ‘sedang menuju ke arah usia itu’ anda mungkin punyai cerita tersendiri. Tentang apa yang anda sedang rasakan sekarang..? Bagaimana anda melihat situasi ini..? Adakah anda sudah ada perasaan…? atau, Rasa ingin tahu tentangnya dan macam-macam lagi. Hurmmm, perasaan? Huhuhu. Kalo SC sendiri (baru berusia 30 tahun) rasa gerun tuh belum lagilahBACA SETERUSNYA

Assalamualaikum dan salam sihat ceria dari SC… Ini pula kisah seorang ibu yang baru pertama kali terkena ‘chicken pox’. Time kecik-kecik dulu beliau selamat dari ‘penyakit’ ni sehingga menjelang usia remaja. Namun, sapa sangka beliau akhirnya terkena ‘chicken pox’ setelah mendirikan rumah tangga dan dikurniai cahaya mata. Huhu. Kisah beliau bermula apabila anak beliau terkena’chicken pox’. Dan… 2 minggu selepas itu tibalah giliran beliau pula yang kena. Keadaan beliau semasa dan selepas ‘chicken pox’ benar-benar teruk dan menjadi-jadi. Dengan gatal yang merimaskan serta parut yang berbekas di seluruh wajah membuatkan keyakinan diri beliau turut menurun sama sekali. Apakah yang beliau telah lakukan selepas itu? NakBACA SETERUSNYA

Dulu tak tahupun pasal produk penjagaan rambut yang bebas kimia nih, sampailah jadi Pengedar Sah Shaklee dan mengetahui pasal Set ProSante nih. Haa… jika anda tahu sebenarnya di Shaklee ada menawarkan produk khusus untuk rambut sihat nie..hehe. Jadi, jika anda sememangnya tercari-carila atau inginkan produk penjagaan rambut, yang selamat…. tiada bahan kimia… dari sumber semula jadi… dan paling penting ‘halal’, bolehlah bertukar jenama kepada Set Penjagaan Rambut ProSante Hair Care nih. Hihi. Tiada lagi keraguan jika anda memilih set ni kerana produk jenama Shaklee semuanya telah mendapat pengiktirafan serta dijamin selamat dan berkesan, inshaAllah. Apa produk yang sesuai untuk saya? Baiklah, dalam set ni terdapatBACA SETERUSNYA

“Ibu hamil pun boleh dapat anemia? Apakah yang menjadi penyebab utama kepada keadaan tersebut, dan bagaimaan cara untuk mengatasinya?” Iya benar. Kebanyakan para ibu yang hamil boleh menghidap penyakit ini semasa mengandung. Dan… Salah satu penyebab utama anemia di kalangan wanita mengandung adalah disebabkan oleh kekurangan sumber zat besi. Manakala kekurangan vitamin B12 dan folat dikatakan lebih jarang ditemui berbanding dengan kekurangan zat besi ini. Hakikat keadaan kesihatan dalaman ibu-ibu mengandung Semasa mengandung, badan manusia akan menghasilkan banyak darah untuk menampung tumbesaran janin. Sekiranya sumber zat besi tidak dibekalkan dengan cukup, maka penghasilan sel darah merah juga mungkin tidak cukup untuk keperluan ini. Sebab itulah, paraBACA SETERUSNYA

“Jika tubuh ibu gagal meningkatkan penghasilan insulin, kadar gula dalam darah ibu akan berada di atas paras normal…” Diabetes ibu hamil Masalah kesihatan ini (seperti pernyataan di atas) hanya wanita hamil sahaja yang mengalaminya. Alahai, keciannya ibu hamil yang dapat penyakit ni kan? Uhuuu. Bagaimana semua ini terjadi? Diabetes ataupun kencing manis, dikaitkan kandungan gula dalam darah. Jika bacaan gula tidak melebihi paras normal, maka terselamatlah si ibu dari penyakit ini dan begitu juga jika sebaliknya.. Apa pula hubungkait diabetes ibu hamil ni dengan penyakit ‘GDM’? G   Gestational D   Diabetes M   Melitus Diabetes ketika hamil turut dikenali sebagai Gestational Diabetes Melitus @ GDM. Owah..panjang pula namaBACA SETERUSNYA