Assalamualaikum wbt. Kali ni saya nak kongsikan suplemen yang terdapat dalam Set Kanak-kanak. Apakah suplemen yang termasuk dalam kategori set ini? SET KANAK-KANAK SHAKLEE Set ini terdiri daripada 4 jenis suplemen iaitu: Meal Shakes Vita-Lea for Children OmegaGuard Chewable Vita-C Plus “Apa itu Meal Shakes? Vita-Lea ni pula untuk apa ek? OmegaGuard? Chewable Vita-C Plus??” Haaa…kalau nak tahu lebih lanjut jom lanjutkan pembacaan anda! Meal Shakes oh, Meal Shakes… Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting  Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap Rendah lemak dan rendah glisemik Sumber protein dan kalsium Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelumBACA SETERUSNYA

Apakah kebaikan Lecithin? Ramai yang nak sangat tahu sebab bulan ni kan bulan promosi Lecithin…hehe. Jadi, ramailah yang tak mahu ketinggalan untuk mencuba (bagi yang baru kenal produk Shaklee) tetapi tak faham manfaat dan kebaikan yang bakal mereka dapat. Haa…sebab itulah SC nak share kebaikan Lecithin ni. Jom-jom….ketahui 11 kebaikan Lecithin untuk kesihatan anda !   Pertama. Menyerap vitamin yang larut lemak Lecithin membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E, dan K yang larut lemak. Kedua. Melindungi hati Ia bertindak membantu menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Selain itu, ia juga membantu memulihkan kesihatan hati. Ketiga. Pemecahan lemak dan kolesterolBACA SETERUSNYA

Assalamualaikum dan salam sihat ceria dari SC… Semestinya kedatangan setiap bulan membawa petanda baru terutama produk yang dipromosikan dengan harga yang lebih jimat ! Hehe. Jadi… Sama seperti awal-awal bulan yang lepas dan lepas, SC ingin kongsikan kepada anda, apakah produk yang disenaraikan dalam kategori promosi bulan Disember? Haa… Inilah dia antara produk yang ditawarkan dengan harga murah tuh! Lecithin Collagen Powder Vita-Lea for Children Set Pack YES Jadi jika anda berminat, boleh berhubung terus dengan SC pada bila-bila masa…   SMS / Whatsapp: ~ Midzrana Amirul ~ 014 65 247 51BACA SETERUSNYA

Betulkah ‘ia’ mimpi ngeri? Mungkin juga perasaan wanita yang mengalami menopos adalah berbeza-beza. Ada yang merasakan… Iya benar. Menopos seakan mimpi ngeri ! Namun, ada segelintirnya yang yang beranggapan bahawa ia merupakan ‘fasa baru’ yang biasa-biasa saja tanpa memberi impak besar dalam kehidupan. Anda pula yang mana satu? Kepada wanita yang belum menopos atau ‘sedang menuju ke arah usia itu’ anda mungkin punyai cerita tersendiri. Tentang apa yang anda sedang rasakan sekarang..? Bagaimana anda melihat situasi ini..? Adakah anda sudah ada perasaan…? atau, Rasa ingin tahu tentangnya dan macam-macam lagi. Hurmmm, perasaan? Huhuhu. Kalo SC sendiri (baru berusia 30 tahun) rasa gerun tuh belum lagilahBACA SETERUSNYA

Dalam Shaklee, bukan hanya produk nutrisi sihat yang dikeluarkan untuk kegunaan ramai tau. Malah banyak lagi produk selain itu seperti produk penjagaan kediaman termasuklah peembut fabrik nih…hehe. Nak tahu apa faktor yang menjadikan anda bakal dikategorikan sebagai ‘cerewet’ jika menggunakan pelembut fabrik ni? Iya. Sebab pelembut fabrik Shaklee merupakan produk yang mementingkan kualiti dan keselamatan penggunanya. Dari sumber bahan utama yang digunakan sehinggalah kepada proses pembuatannya serta bekas penyimpanan pun (botol) boleh dikitar semula. Ianya bukan sahaja selamat untuk anda seisi keluarga malah untuk Bumi juga. Pelembut Fabrik Shaklee Pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan untuk mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badanBACA SETERUSNYA

Tiada lagi rasa ragu dan was-was ketika menghidu pakaian kita. Ini kerana pencuci fabrik ini selamat dan bebas bahan kimia yang boleh merangsang kulit, hidung dan mata. Apa rasanya menghidu suatu bahan yang bersifat ‘natural’? Adakah seperti ketika kita berada di tepi pantai dengan udara segar dari laut? Ataukah di saat mencium haruman bunga dari taman bunga yang mekar mewangi? Tentu seronok bukan? Terutama apabila wangian segar dan harum tersebut datang dari hasil cucian bersih dari pakaian kita. Jadi…. Jika anda nak merasai perbezaan tersebut, pencuci fabrik Fresh Laundry eksklusif dari Shaklee ini boleh membantu anda untuk menikmati momen terindah seperti yang SC maksdukan diBACA SETERUSNYA

Assalamualaikum dan salam sihat ceria dari SC… Ini pula kisah seorang ibu yang baru pertama kali terkena ‘chicken pox’. Time kecik-kecik dulu beliau selamat dari ‘penyakit’ ni sehingga menjelang usia remaja. Namun, sapa sangka beliau akhirnya terkena ‘chicken pox’ setelah mendirikan rumah tangga dan dikurniai cahaya mata. Huhu. Kisah beliau bermula apabila anak beliau terkena’chicken pox’. Dan… 2 minggu selepas itu tibalah giliran beliau pula yang kena. Keadaan beliau semasa dan selepas ‘chicken pox’ benar-benar teruk dan menjadi-jadi. Dengan gatal yang merimaskan serta parut yang berbekas di seluruh wajah membuatkan keyakinan diri beliau turut menurun sama sekali. Apakah yang beliau telah lakukan selepas itu? NakBACA SETERUSNYA

Assalamualaikum dan salam sihat ceria dari SC… Kali ni SC ingin berkongsi kisah seorang ayah yang mempunyai tekanan darah tinggi yang kronik ! Bagaimana beliau bertindak dengan pantas mengubah cara hidup ke arah hidup yang lebih sihat dan positif?   Apakah tindakan tersebut?   Berdasarkan perkongsian dalam rakaman video di bawah, beliau menyatakan telah berjaya menurunkan tekanan darah ke tahap normal dan mengalami penurunan berat badan sebanyak 13kg dalam tempoh sebulan ! Woww..! Alhamdulillah. Ini menunjukkan bahawa jika kita berusaha dan konsisten dalam usaha yang dilakukan, inshaAllah, Allah pasti memakbulkan doa yang kita panjatkan kepada-Nya. Untuk makluman, beliau merupakan seorang ketua keluarga yang memiliki kehidupanBACA SETERUSNYA

Apakah cara penggunaan Basic H2 untuk hasil terbaik? Haa…Basic H2 ni tahan lama tau. Tak percaya anda boleh rujuk panduan penggunaan di bawah ni. Hehe. -> Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean -> Periuk belanga 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam -> Tingkap dan cermin 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean -> Lantai 1 sudu besar + 1 gelen air -> Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam Sudu teh tau, bukanBACA SETERUSNYA

Dulu tak tahupun pasal produk penjagaan rambut yang bebas kimia nih, sampailah jadi Pengedar Sah Shaklee dan mengetahui pasal Set ProSante nih. Haa… jika anda tahu sebenarnya di Shaklee ada menawarkan produk khusus untuk rambut sihat nie..hehe. Jadi, jika anda sememangnya tercari-carila atau inginkan produk penjagaan rambut, yang selamat…. tiada bahan kimia… dari sumber semula jadi… dan paling penting ‘halal’, bolehlah bertukar jenama kepada Set Penjagaan Rambut ProSante Hair Care nih. Hihi. Tiada lagi keraguan jika anda memilih set ni kerana produk jenama Shaklee semuanya telah mendapat pengiktirafan serta dijamin selamat dan berkesan, inshaAllah. Apa produk yang sesuai untuk saya? Baiklah, dalam set ni terdapatBACA SETERUSNYA