Assalamualaikum, Dahulu SC ada risik-risik pasal Shaklee ni. Tapi bukan sebab nak join jadi ahli or pengedar. Huhu. SC sebenarnya tercari-cari produk yang sesuai untuk sakit lutut mak. Hurmmm…iyala kan, sakit lutut ni sering sangat menyerang wanita yang lanjut usia. Mak SC sendiri ‘declare’ bahawa dia sudah mengalami osteoporosis. Tu yang selalu benar minta SC carikan ‘sesuatu ubat’ yang bagus untuk masalah lutut (tulang) beliau. Sampailah akhirnya SC diperkenalkan dengan produk Shaklee. Masa tu SC ditawarkan harga bukan ahli sebab SC sudah pesan dengan ‘akak’ pengedar Shaklee yang SC just nak beli suplemen jek. Huhu. langsung (zero) tak terfikir nak jadi ahli apatah lagi ‘berminat’ untukBACA SETERUSNYA

Assalamualaikum dan salam sihat ceria dari SC… Adakah anda tahu cara nak beli produk Shaklee secara online? Ianya sangat mudah tapi perlukan ‘keberanian untuk tahu’ dan belajar buat sendiri. Hehe. Meh, SC nak kongsikan beberapa panduan asas (mudah sangat…hihi) pembelian secara online melalui Website Shaklee Malaysia.   Ok, jom mulakan dengan Langkah 1 ya. Dan ikuti jek langkah-langkah seterusnya (ada 3 Langkah utama jek yang SC nak kongsikan dalam entri kali ini). Langkah 1 – Login akaun Pergi ke WEBSITE: shaklee2u.com.my Pilih bahasa Masukkan nombor ID Masukkan password – klik HANTAR Langkah 2 –  Pembelian / Alamat penghantaran Klik menu ‘Membeli-belah’ Pilih SETUJU – klik SETERUSNYABACA SETERUSNYA

Seorang Pengedar itu, perlu mendaki 7 tangga (rank) untuk sampai ke Master Coordinator. Itulah ‘rank’ tertinggi dalam bisnes Shaklee dan merupakan suatu pencapaian yang luarbiasa serta membanggakan. Huhu. Semua Pengedar nak capai misi tersebut. Namun rupanya ia tak semudah ‘bermimpi’ di siang hari. Ini kerana impian yang tercipta membutuhkan seluruh tenaga dan kudrat luar biasa juga ! Namun demikian, setiap kesusahan dan pahit getir di awalnya adalah berbaloi dengan balasan yang diterima dari hasil kerja keras kerana Allah jua…inshaAllah. Baca juga: Produk-produk Shaklee Sebaik sahaja mendaftar menjadi ahli, gelaran yang diberikan adalah Distributor atau dalam bahasa Malaysianya bermaksud Pengedar. Nama singkatan (jika pernah mendengarnya) adalahBACA SETERUSNYA

Proses pendaftaran keahlian Shaklee amat mudah dan cepat sebenarnya. Selepas sahaja pendaftaran anda ‘berjaya’, anda akan SMS dari Shaklee. Di situ tercatat No. ID anda (eksklusif untuk anda sorang yang memiliki nombor tersebut) hehe. Sehubungan dengan itu, ia menandakan bahawa anda dengan rasminya telah ahli Shaklee atau nama popularnya sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) dan bergelar Pengedar Sah di seluruh Malaysia. Apakah manfaat atau kebaikan setelah anda mendapat ‘tittle’ rasmi tersebut? Banyak sangat kebaikannya tau…hehe. Antaranya termasuklah: Pembelian bagi kesemua PRODUK Shaklee pada harga ahli Peluang menjana pendapatan dari rumah secara online / offline Peluang mendapatkan ‘tawaran eksklusif’ Shaklee (jika memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan) KonsultasiBACA SETERUSNYA

Setelah berdaftar dengan seorang kakak tu (sahabat lama bertemu kembali sebenarnya..hehe), saya telah diberi penerangan tentang tawaran Shaklee kepada ahli macam saya (semua ahli biasanya digelar SID setelah berdaftar) untuk dinikmati. Apakah tawaran tersebut? Wang tunai Dapatlah wang tunai tiap-tiap bulan. Dapat khasiat dari pemakanan suplemen untuk diri dan keluarga, dapat juga bonus lebih (sikit dan banyak bergantung pada impian masing-masing) jika ingin menjadikan Shaklee sebagai bisnes untuk menambah pendapatan atau sebaliknya..huhu. Nak yang mana? Tiada paksaan, kerana anda tidak akan ‘terpaksa’ dalam bisnes Shaklee (tanggungjawab masing-masing) dalam membina empayar bisnes. Program subsidi kereta Siapa tak mau kereta kan? Mestilah mahu. Pada masa kita memasangBACA SETERUSNYA