Rank dalam Shaklee

Rank dalam Shaklee

Seorang Pengedar itu, perlu mendaki 7 tangga (rank) untuk sampai ke Master Coordinator. Itulah ‘rank’ tertinggi dalam bisnes Shaklee dan merupakan suatu pencapaian yang luarbiasa serta membanggakan. Huhu.

Semua Pengedar nak capai misi tersebut. Namun rupanya ia tak semudah ‘bermimpi’ di siang hari. Ini kerana impian yang tercipta membutuhkan seluruh tenaga dan kudrat luar biasa juga !

Namun demikian, setiap kesusahan dan pahit getir di awalnya adalah berbaloi dengan balasan yang diterima dari hasil kerja keras kerana Allah jua…inshaAllah.

Baca juga: Produk-produk Shaklee

Sebaik sahaja mendaftar menjadi ahli, gelaran yang diberikan adalah Distributor atau dalam bahasa Malaysianya bermaksud Pengedar. Nama singkatan (jika pernah mendengarnya) adalah SID, iaitu Shaklee Independent Distributor.

Atau….turut dikenali sebagai Pengedar Sah Shaklee.

Bagaimana nak naik rank?

Satu je syarat jika anda, ahli baru mahupun lama atau ‘bakal SID’ iaitu dapatkan nilai UV (unit volume) sebanyak 3,000uv.

Jika anda mendapat nilai UV ni cukup sekali, melayakkan anda memegang Supervisor ! Haa…itu baru syarat kenaikan pertama ye. Nanti SC bincangkan cara nak naik rank seterusnya pada perkongsian yang lain. Hehe.

Kesimpulannya, berbisnes dengan produk jenama Shaklee ini mengajar kita menjadi lebih berilmu (khususnya bidang kesihatan) dan jika kita fokus, inshaAllah ia menjadi platform untuk memperbaiki kehidupan secara menyeluruh.

Bagamana tu? Haa…kalo nak tahu, anda boleh hubungi SC jika ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan bisnes Shaklee.

Leave a Reply