8 Manfaat utama Vitamin E Shaklee

8 Manfaat utama Vitamin E Shaklee

Apakah manfaat suplemen Vita-E Complex Shaklee ni?

Nak tahu? Suplemen ini sering dikaitkan dengan kesihatan dan kecantikan kulit juga! Wowww..jadi apa tunggu lagi, jom semak manfaat vitamin E dalam sebotol Vita-E Complex (120 kapsul) ini !

Jom-jom…hehe.

1) Melindungi jantung

Pengambilan harian 899IU vitamin E untuk jantung yang sihat melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

2) Mempertingkatkan kemampuan reproduktif

Kajian pada tahun 1924 mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

3) Anti penuaan

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot peha.

4) Anti oksidan yang kuat

Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk antioksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi katarak dan masalah penglihatan.

5) Kelestarian tenaga

Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

6) Memperbaiki artritis

Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran haid, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

7) Menghalang keguguran

Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopause seperti hot flush. Vitamin E juga digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.

8) Memperbaiki parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Leave a Reply