Alhamdulillah. Pagi ni pesanan saya sampai. Abam GDEX bawa kotak berserta isi di dalamnya, taraaaa…(lihat gambar di atas) Lecithin in the house hehee. Bulan ni saya nak try ikhtiar Lecithin. Sebab utamanya kerana saya ingin ‘mengurus keringkan’ lemak kat bahagian perut (semakin memboroi ni adehh) serta manfaatnya yang baik untuk ikhtiar dari sifat pelupa. Tak tua-tua lagi dah pelupa nampak sangat dah makin tua. “MAKANLAH LECITHIN, RUGI KALAU TAK CUBA” Sebab inilah juga saya berkobar-kobar nak try Lecithin. Selepas selesai buat pesanan di shaklee2u.com.my, saya dapat mesej ni (seperti gambar bawah). Mesej dari seorang sahabat merangkap rakan sekelas sewaktu sekolah menengah berkaitan Lecithin. Wow! Beliau beritahuBACA SETERUSNYA

Alhamdulillah Shaklee merupakan perniagaan mesra keluarga. Apatah lagi surirumah sepenuh masa seperti saya, ianya benar-benar menghiburkan hehe! Hanya bermodalkan langganan wi-fi sebulan, saya mampu membina bisnes ini dengan begitu fleksibel sekali. Sayalah bos, sayalah staf yang boleh mc pada tarikh yang saya suka (seperti perancangan asal) tanpa terikat dengan mana-mana peraturan am dari syarikat atau majikan hihi. Bestkan? Jadi apa tunggu lagi jom ketahui cara dapatkan bonus RM1K ini hihihi. JOM KIRA BONUS SHAKLEE Anggaran pengiraan bonus setiap bulan yang paling disukai surirumah mahupun wanita bekerjaya hee Jadi dalam entri hangat panas kali ni saya ingin kongsikan, “Bagaimana Shaklee memberi kredit sebanyak RM1K ke dalamBACA SETERUSNYA

Alhamdulillah semalam mula mengait beg dengan pattern macam ni. Ala-ala zigzag pun iya. Kan? Haaa…kalo nak tahu saya belajar macam mana? Di mana? Dengan siapa? Meh saya share video toturial simple mudah faham di bawah ini: Korang pun boleh buat hehe. Best rasanya bawa beg kait sendiri. Apatah lagi dengan pilihan pattern serta warna idaman kikiki.    BACA SETERUSNYA

Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah kita sekarang berada di bulan Oktober. Eh ‘tragedi Oktober’ kan hado? Hihi kali ni saya tak bercadang nak share pasal tragedi segala macam kisah pahit atau manis. Haaa…ni nak share pasal produk Shaklee yang ditawarkan dengan harga promosi sempena bulan Oktober ni. Produk special gitew hihi. TAWARAN MENARIK BULAN INI: 1. OmegaGuard Beli 2 diskaun 5% Beli 6 Percuma 1 2. Vita-Lea for Children Beli 3 Percuma 1 3. Set Daily Essential dengan Beg Jute (Hijau) Eksklusif Set ini terdiri daripada: 1 x OmegaGuard™ 1 x Vita-Lea® Iron Formula 1 x ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour 2 x LiveBACA SETERUSNYA

Pabila terkait tentang airmata, 1 kisah ini seakan-akan dilahirkan semula di dalam jiwaku. Ya, setiap dari kita mungkin mempunyai sebuah kenangan yang hampir sama. Lalu membuatkan kita terkenang-kenang dan terbayang-bayang. Hampir pasti! Airmata pun turut sama mengalir, kan? Pabila terkait kisah tentang airmata. Sebak di dada hanya Allah yang tahu. Kesedihan seorang hamba yang tak bisa didengarkan lagi. Tak bisa dimengertikan bagaimanakah perasaannya? Sakitkah? Tak mampu memberikan respon jasad sama sekali! Tatkala sifat fizik luaran pun tak bisa menterjemah sebuah kejadian. Apa yang terjadi, kita yang menjadi saksi sebuah kejadian hanya dilanda penuh pertanyaan dan persoalan. Bagaimana? Apa rasanya? Lalu, apa apa yang terbukti di depan mata, pabila jasad telahBACA SETERUSNYA

“Anak Pak A dah jadi penulis blog! Itu orang kampung aku tu Macam mana boleh jadi macam dia? Wei..aku nakkk Nak juga !” riuh satu kampung dibuatnya.   Bunyi macam pelik tapi siapa sangka rata-rata penulis blog kan ramai ja yang asal orang ‘kampung’ kan?   Kalau bukan empunya badan dilahir dan dibesarkan di kampung, mungkin mak pak atau tok yang dorang kebanyakan asal dari sana juga hihi. Tak usah kalut-kalutlah pasal isu penulis ‘kampungan’ ni tau.   Meh saya nak kongsi cerita real pasal seorang kawan ni (asal dari kampung), bagaimana liku-liku hidup beliau berawal dan bermula jadi penulis blog.   …   Alkisahnya,BACA SETERUSNYA

Titik seni membajai jiwa terasa luas hamparan subur tumbuh merata-rata berseni di tinta rasa Seni ini berhuni di hati Seni Ilahi kurnian  Ilahi Lalu, titik seni meragut muzika dilema dunia terbelit langkah telah meranumkan pepohon cinta aksara C I N T A merata-rata ! Ku lihat kanan dan kiri dipenuhi Kebesaran Ilahi Ku lihat kanan dan kiri bertemu titik keseimbangan menawarkan logika muzik seni fikiran Membisikkan sayu Luluh asaku ! Gugur kalimat dunia di kalbu Oh, Tuhan Seni-Mu nan indah! Seni yang membuai sukma membawa aku ke daratan membajai keindahan bercambah di batas-batas mahar sebuah tulisan LILLAHI TAALA…  BACA SETERUSNYA

Apa itu solusi semula jadi? Solusi atau penyelesaian yang diambil sebagai ikhtiar demi kesihatan berpanjangan. Kalau boleh sampai ke usia tua badan masih kekal cerdas dan bertenaga. Paling penting kalau boleh nak juga bebas dari sebarang penyakit kronik, betul tak? Bagaimana cara untuk dapatkan hasil deboom seperti kat atas tu? Haa…salah satu cara atau kaedahnya adalah dengan berikhtiar dengan produk yang bebas bahan kimia serta selamat ! Tak lain tak bukan proses pembuatan produk (solusi) tersebut adalah dengan mengekalkan keaslian dan ketulenan bahan utamanya tanpa perlu sebarang bahan pengawet, perisa dan perasa tiruan. Semua ini merujuk kepada prinsip semula jadi sebagai matlamat utama hasil akhirBACA SETERUSNYA

Gambar hiasan Aku minat betul dengan aktiviti mengait. Dulu mak dan ayah aku yang memperkenalkan kemahiran ini. Aku masih ingat, aku belajar sungguh-sungguh dari jari kaku sehinggalah aku kian menguasai permainan ini…hee. Sekarang, aku bersyukur sangat sebab aku berpeluang belajar lebih jauh lagi. Kalau dulu aku belajar dengan insan-terdekat sahaja tapi sekarang dengan kemudahan di YouTube, aku bisa belajar dengan orang-orang di luar negara. Aku suka! Mula-mula tu sebab minat. Sekarang aktiviti ini sudah jadi hobi dan kerjaya juga. Sebab ada kenalan rapat mahupun bukan yang mulai menghubungiku untuk menjadi pelanggan setia hasil kaitanku..hee. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat! Di usia ini pula Allah memberikan aku kebahagiaanBACA SETERUSNYA

  Gambar hiasan Pagi yang redup suasana sepi di pagi hari. Aku melihat keluar jendela, rupanya mendung menjelma bersama bunyi di langit. Aku sedikit sayu. Sendirian dalam dunia seorang wanita. Namun aku bersyukur kerana Allah berikan aku kekuatan! Ya. Ramai wanita yang sepertiku menerima ujian yang lebih besar dari ini. Sebab itulah jauh di sudut hati aku tetap memberi alasan kepada hati, agar tidak terlalu mempersoalkan, mengapa hidupku begini? Ini semua ujian-Nya. Apa yang kita mahu mungkin tidak baik untuk kita sebab apa yang kita tidak mahukan, itu yang Allah beri. Sebabnya itulah yang terbaik! Alhamdulillah. Jika rasa tidak baik itu ‘baik’? Jadi kitalah yangBACA SETERUSNYA